Jak jsem začala dělat čaj...

Vítejte na mých stránkách. 
Jmenuji se Helena Macháčková a když to všechno začalo, byla jsem na mateřské. Mám doma tři sluníčka - už docela velkou slečnu Verunku a malou Gitulku. V lednu 2013 nám přibyl ještě malý Robert. Bydlíme v malé vesničce Bučí na severním Plzeňsku. Náš vesnický život si moc užíváme. Zahrada, kytičky, procházky...Náš dům zní smíchem a voní v něm pohoda. Můj manžel Richard však má rád, když voní i něco dobrého z kuchyně. Přišla jsem na to, že láska opravdu prochází žaludkem. :-) Když jsem pak přemýšlela nad dárkem pro své blízké, logicky mě napadlo, že je potěším něčím, co do jejich domovů přinese vůni, pohodu a zahřeje nejen u srdíčka. 
A tak jsem udělala svůj první pečený čaj a krásně zabalený ho darovala těm, které mám ráda, k Vánocům 2010.
S čajem jsem jim darovala voňavou pohodu, která se jako zázrakem objevila u nich doma, když si čaj uvařili. Další rok k nám chodili známí a kamarádi víc a víc - ne na kávu, ale na pečený čaj. Chutnal, moc. A tak jsem si v roce 2012 zřídila malou potravinářskou provozovnu přímo v našem domě a od té doby to u nás voní ovocem a cinkají hotové skleničky. Koníček se stal Koněm a živností zároveň. Pořád mě to však baví, dobroty od Macháčků jsou vyráběné s láskou, pečlivostí a fantazií. 
 
Věřím, že zachutnají i Vám.
 
Dobroty z naší nabídky

 

Sirup Jablíčko a Zázvor
Novinka v našem sortimentu - září 2012. Z letošních voňavých jablíček jsem pro Vás připravila sirup, který obsahuje 62 % jablíček a špetku zázvoru. Ředí se 1:9 s vodou a i takto zředěný chutná jako jablečný mošt.

 

Babiččin poklad - Extra hustý sirup z plodů bezu černého
Novinka září 2012. Připravila jsem pro Vás přírodní bylinný sirup z plodů bezu černého. Tento dar přírody jsem zpracovala ručně, šetrně, dochutila skořicí a vanilkou, naplnila do lahví o objemu 500 ml. Při výrobě nebyly použity žádné konzervanty a barviva. Šťáva je velice hustá, řeďte v poměru 1:10 až 1:15 s vodou. Plody bezu byly sbírány na lesních mýtinách. Jsou vynikajícím prostředkem při ischiasu, bolestech hlavy, chřipce, zápalu plic a dalších obtížích. Už proto byla tento sirup pokladem v domácnosti našich babiček.

Sirup z květů bezu černého
Až se zima zeptá, co jsem dělala, řeknu, že jsem připravovala šťávu, která zažene rýmu, kašel a teplotu... bezinkový sirup z květů. Připravuji klasický čistý bezinkový sirup s názvem Maminčina bezinka a sirup Bezinka a meduňka (nejen) do čaje na dobrou noc. Naplněné jsou do skleněných lahví o objemu 500 ml. Květy byly sbírány na lesních mýtinách, šetrně zpracovány a připraveny bez barviv a konzervantů. Řeďte 1:9 s vodou nebo si ji přidejte do teplého čaje. Pohladí Vás.

Hruškový sirup
Novinka - sirup z hrušek dochucený cukrem a skořicí, která zahřeje, přináší pohodu v sychravých podzimních dnech. Obsahuje min. 47% hrušek!

 
 
Hrušková povidla
Tradiční dobrota našich babiček nyní dostupná i pro Vás ve skleničkách o obsahu 200 g.

 

 
Pomerančová a mandarinková marmeládka
Jako sluníčko rozsvítí Vaši snídani a potěší Vaše chuťové buňky. Obsahuje pouze pomeranče (nebo pouze mandarinky) a dále jen želírovací cukr. Žádná náhražka v podobě jablek a podobně. Dochuceno špetkou vanilky a pomerančová i špetkou skořice. Zpracováno ručně, šetrně pro zachování co nejvyššího množství vitamínů. Obsahuje kousíčky dužiny, žádnou kůru. Skleničky o obsahu 200 g.
Citronová marmeládka
Úžasná marmeládka ze šťavnatých voňavých citronů. Obsahuje pouze dužinu, žádnou kůru. Pečlivé ruční zpracování. Balení 200 g.
 
 
Nové druhy džemíků  - Jahodový, Rybízový, Meruňkový....
Letní ovoce mne inspirovalo chutěmi, barvami a vůněmi a vzniklo plno nových dobrot. Džemíky z jahod, rybízu bílého i červeného, třešní, meruněk a dalšího ovoce nabízím va varintě "poctivé domácí" - s klasickými želírovacími přípravky, "bez konzervantů" - s přípravkem Agar (mořská řasa) a ve varintě se sladidlem na bázi stéviol-glykosidů. Balení 200 g, dárkové kloboučky na vyžádání.
 
 
 
Letní pečené čaje
Letní ovoce v pečených čajích, novinky 2013: Jahodová láska a Letní romance - jahody a broskve.
 
 
Lisujeme sirupy z čerstvého ovoce
Tradičním postupem pro Vás lisujeme šťávy z čerstvého ovoce. Nyní zpracováváme rybíz - červený, bílý i černý. Z vylisované šťávy připravujeme sirupy bez barviv a konzervantů.